WhatsApp
FBM Estetik
Anasayfa Blog Kelliğin Çözümü: Saç Ekimi
HIZLI RANDEVU
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
sbDEaR

Kelliğin Kesin Çözümü: Saç Ekimi

Saç dökülmesiyle yaşamanın duygusal yönlerinin hem erkek hem de kadınlar için son derece zor olduğunu söyleyebiliriz. Erkeklerde daha yaygın olmakla birlikte, bariz nedenlerden ötürü kadınlarda da daha stresli olmaları sebebiyle saç dökülmesi ve akabinde kellik gözlenebiliyor.

İnsanlar saçlarını cinsellik, şahsiyet ve güzellikleriyle ilişkilendirir. Bir kadın saçlarını kaybetmeye başladığında artık kendini çekici bulmazken; erkekler saçlarını kaybettiklerinde artık erkeksi hissetmiyor. Bazı durumlarda saçlar tekrar büyür; ancak kafanızda kalıcı olan kel bir nokta oluşması veya saçların bir sebeple çıkış noktası bulamama olasılığı her zaman vardır.

kellik ve saç ekimi

Kellik, yaş sebebiyle yaşanmasına rağmen çevresel unsurlar da sebeplerden biri olabilir. Bu da bir kişinin kendi hayatında bireysellik her şeyden üstün olmasına rağmen kendine güvensiz kalmasına neden olur. Öyleyse bu problemin çözümü nedir? Cevap saç ekimi.

Saç Ektirme Nedir?

Saç ektirme, kellik haline gelen bölgelerde sağlıklı ve büyüyen saçları kalıcı olarak yeniden kurmaya çalışan kozmetik bir cerrahi prosedürdür.

Saç folikülleri, sağlıklı, kel dirençli saçlı donör bir alandan hasat edilir ve alıcı alana taşınır ve mümkün olduğunca doğal olarak büyüyen bir şekilde yeniden ekilirler.

Donör alan genelde başın arkasında bulunur ve burada bir dizi cilt ve saç çıkartılabilir ve operasyon izi, kafa derisinin doğal kırışıklıklarında ve çevresindeki saçların yeniden büyümesi ile gizlenebilir.

Kelliği Önlemek İçin Saç Nakli Tipleri Nelerdir?

Greftleri çıkarmanın iki yöntemi vardır; Folliküler Ünite Transplantasyonu (FUT) ve Foliküler Ünite Ekstraksiyonu (FUE).

kellik sorunu

FUT yönteminde başın arkasından bir saç derisi şeridi kesilir ve bireysel greftlere ayrılır. Çoğu saç nakli lokal anestezi altında yapılır. Saç ekimi için cerrah ilk önce kafa derisini temizler, sonra kafa derisinin 3 ila 4 inç şeritlerinin çıkarılacağı alanı uyuşturmak için bir anestezi enjekte eder. Saçlı deri şeridini bir neşterle çıkardıktan sonra onu kenara koyup kafa derisini kapatır. Bu alan çevresindeki saçlarla derhal gizlenir. Daha sonra, cerrah çıkarılmış saç derisindeki tek tek saçları veya her biri yalnızca birkaç kıl içeren yaklaşık 500 ila 2000 küçük greft içinde böler.

Kullanılan greftin tipi ve sayısı, saç tipine, kalitesine ve rengine ve ayrıca nakledileceği alanın boyutuna bağlıdır. Greftler hazırlandıktan sonra, cerrah saçın yerleşeceği alanı temizler ve uyuşturur, bir neşter veya iğne ile delikler veya yarıklar oluşturur ve her grefti deliklerden birine hassas bir şekilde yerleştirir.

Saç ekimi için FUE metodu, tek tek foliküler üniteleri / greftleri küçücük bir özel makineyle etrafından kesip çıkartılarak kafanın arka tarafından teker teker alır. Süreç sıkıcıdır ve birkaç saat sürmektedir ancak birkaç uyuşturucu enjeksiyonu yapıldıktan sonra ağrısızdır. İşlemin geri kalanı her iki teknikte de aynıdır. Küçük siteler, lokal anestetik enjeksiyonlarla tekrar uyuşturulduktan sonra saçsız bölgelerde çok ince bıçaklar ve iğneler kullanılarak oluşturulmuştur. Bu greftler daha sonra başın önündeki veya herhangi bir yerde saç dökülmesine neden olan bölgelere yerleştirilir. Prosedürün kapsamına bağlı olarak nakil yaklaşık dört ila sekiz saat sürer.

FUT Metodunu Kimler Tercih Etmeli?

  • Sosyal ve iş yaşamında göz önünde olmayan insanlar. Dikişlerin iyileşmesi uzun sürebilir.
  • Daha küçük kellik alanlarına sahip kişiler.
  • Daha kısa saç stilleri kullanmak isteyen insanlar.
  • Sporcu gibi aktif yaşam tarzına sahip insanlar.
  • Daha küçük kellik alanına sahip kadınlar.
  • Daha az invaziv prosedürler tercih edenler ve kafa derisi kesiklerinden, dikişlerden istemeyenler.
  • Daha hızlı iyileşme isteyenler.

Kellik, düşük benlik saygısına neden olur, ancak teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte bu tamamen iyileştirilebilir ve evet, saç ekimi kellik için kalıcı bir çözümdür. Ameliyatınız için doğru saç nakli cerrahı seçmek öncelikli meseleniz olmalıdır.

Kelliğin Çözümü: Saç Ekimi Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bu makaleye ait S.S.S Bulunamadı.

Kelliğin Çözümü: Saç Ekimi Yorumları

  • ziyaretçi
    Uğur 31.05.2019
    Üst orta bölgemde seyreklik var bu kelliğe sebebiyet veriyor mu?
  • doktor
    FBM ESTETİK 31.05.2019
    Merhaba Uğur Bey, Başınızın farklı açılardan çekilmiş fotoğraflarını +90530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz durumunuz değerlendirilecektir.İlginiz için teşekkür eder iyi günler dileriz.

Kelliğin Çözümü: Saç Ekimi için Yorum Yapın

Yorum Yap


sbDEaR
KAPAT
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
sbDEaR
KAPAT
DOKTORA SOR