WhatsApp
FBM Estetik
Anasayfa Çerez Politikamız

Çerez Politikamız

 

İNTERNET SİTESI ÇEREZ AYDINLATMA METNİ

 

FBM Lazer Estetik Plastik Cerrahi Kliniği San. Tic. Ltd. Şti. (“FBM Tıp Merkezi”) olarak, çevrimiçi mecralarımızı ziyaretleriniz sırasında, deneyiminizi geliştirmek için çerezler, pikseller, gifler gibi bazı uygulamalardan (çerezler) faydalanmaktayız. Bu teknolojilerin kullanımı başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) olmak üzere diğer mevzuata uygun şekilde gerçekleştirilmektedir.

 

İşbu Çerez Aydınlatma Metninin amacı, (www.fbm.com.tr) internet sitesinin (“Site”) yayını sırasında, Site kullanıcıları/üyeleri/ziyaretçileri (“Veri Sahibi”) tarafından çerezlerin kullanımına bağlı elde edilen kişisel verilerin işlenmesine ilişkin olarak bilgi vermektir. Bu bilgilendirme ile, Site’de hangi amaçlarla hangi tür çerezler kullanıldığı, bu çerezleri nasıl kontrol edilebileceği açıklanmaktadır.

 

Kişisel verilerin FBM Tıp Merkezi tarafından işlenmesi hakkında daha detaylı bilgi,

(www.fbm.com.tr) adresinde yer alan FBM Tıp Merkezi Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda bulunmaktadır.

 

Çerezlerin Kullanım Amaçları

FBM Tıp Merkezi, Site’de çeşitli amaçlarla çerezler kullanmakta ve bu çerezlerle kişisel veriler işlenmektedir. Bu amaçlar başlıca şunlardır:

Site’nin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek: Oturum açan üyelerin Site’de farklı sayfaları ziyaret ederken tekrar şifre girmelerine gerek kalmaması gibi, kolaylaştırıcı fonksiyonlar üstlenmektedir.

Site’yi analiz etmek ve Site’nin performansını arttırmak: Site’nin üzerinde çalıştığı farklı sunucuların entegrasyonu, Site’yi ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarını kolaylaştırılan uygulamalardır.

 

Kanun’un 5. ve 8. maddeleri uyarınca ve ilgili mevzuattaki istisnaların varlığı halinde, mevzuat uyarınca gerekli olan hallerde rıza doğrultusunda, aksi hallerde rıza alınmaksızın yukarıdaki amaçlar doğrultusunda işlenebilir. FBM Tıp Merkezi olarak, aydınlatma metni kapsamındaki kişisel veriler yukarıda belirtilen amaçların gerçekleştirilebilmesi ile sınırlı olarak ve mevzuata uygun şekilde tedarikçilere, kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilerle paylaşılabilir. Verilerin aktarıldığı taraf, bu kişisel verileri dünyanın her yerindeki sunucularda saklayabilir.

 

Site’de Kullanılan Çerezler

Site’de kullanılan farklı türdeki çerez aşağıdadır. Site’de hem birinci parti çerezler (ziyaret edilen Site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezler (ziyaret edilen site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

 

Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı Site’nin doğru çalışması için zorunludur. Site’de oturum açıldığında devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, Site’de bir sayfadan diğerine geçişinde etkin olan oturumun devam etmesini sağlamaktadır.

 

 

 

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde Site kullanımı ve performansı analiz edilerek sunulan hizmetler daha iyi hale getirilmektedir. Ziyaretçilerin en çok hangi sayfaları görüntülediği, Site’nin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığı, olası problemleri çerezler tespit etmektedir.

 

Çerez

Açıklama

XSRF-TOKEN

Süre sonu tarihi: Oturum sona erdiğinde

Bu tanımlama bilgisi, Siteler Arası İstek Sahteciliği saldırılarını önlemede site güvenliğine yardımcı olmak için yazılmıştır.

jv_tore_1EyvpZDNO9_app_1EyvpZDNO9 Süre sonu tarihi: Göz atma oturumu sona erdiğinde

Ziyaretçiye gösterdiğiniz sohbet penceresini yönetmenize yarar. Ayrıca, sohbet penceresinin bulunduğu sayfadaki ya da oturumdaki herhangi bir bilgiyi, ziyaretçiyle eşleyerek göndermeye yarar 

jv_store_1EyvpZDNO9_client_1EyvpZDNO9

Süre sonu tarihi: Göz atma oturumu sona erdiğinde

Ziyaretçinin numarasını kaydeder.

jv_store_1EyvpZDNO9_position_1EyvpZDNO9

Süre sonu tarihi: Göz atma oturumu sona erdiğinde

Ziyaretçinin kayıtlarını kaydeder.

laravel_session

sonu tarihi: Göz atma süresinden sonra 2 saat

Çerez, kullanıcı için bir oturum örneğini tanımlamak için kullanılır.

 

_ga

Süre sonu tarihi: Göz atma oturumu sona erdiğinde

Google Analytics tarafından kullanıcı ziyaretinin amacını değerlendirmek için kullanılır ve web sitesi yöneticileri için web sitesi etkinliğiyle ilgili raporlar oluşturur ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlar.

_gat_gtag_

Süre sonu tarihi: Göz atma oturumu sona erdiğinde

Google Analytics tarafından kullanıcı ziyaretinin amacını değerlendirmek için kullanılır ve web sitesi yöneticileri için web sitesi etkinliğiyle ilgili raporlar oluşturur ve müşteri deneyimini iyileştirmeyi amaçlar.

_gid

Süre sonu tarihi: Göz atma oturumu sona erdikten sonra 1 gün

Google Universal Analytics ile ilişkilidir. Görüldüğü kadarıyla ziyaret edilen her bir sayfa için benzersiz bir değer kaydeder ve günceller.

Çerez Açı

 

 

Çerezlerin Kullanımı ve Kontroü

Tarayıcının ayarları değiştirilerek çerezlere ilişkin tercihleri kişiselleştirilebilir. Bu kapsamda aşağıdaki bağlantılardan faydalanılabilir.

 

Adobe Analytics

http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html

AOL

https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-

settings-on-browser

Google Adwords

https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en

Google Analytics

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Google Chrome

http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647

Internet Explorer

https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-

delete-manage-cookies

MozillaFirefox

http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies

Opera

http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/

Safari

https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

Veri Sahibi Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını www.fbm.com.tr adresinden ulaşabileceğiniz Başvuru Formu ’nu FBM Tıp Merkezi’ne ileterek yapabilirsiniz.

 

Söz konusu haklara ilişkin talepler, (www.fbm.com.tr) adresinde yer alan Veri Sahibi Başvuru Formu belgesinde belirtilen yöntemlerle FBM Tıp Merkezi’e iletilmesi halinde başvurular en kısa sürede ve en geç 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, FBM Tıp Merkezi’in KVK Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

 

FBM Tıp Merkezi olarak Site’de ki çerezleri kullanmaktan vazgeçebilir, türlerini veya fonksiyonlarını değiştirebilir, Site’ye yeni çerezler eklenebilir.

Aydınlatma metninin hükümlerini FBM Tıp Merkezi dilediği zaman değiştirebilir. Güncel aydınlatma metni üzerinde gerçekleştirilen her türlü değişiklik sitede yayınlanmakla yürürlük kazanır. Son güncelleme tarihi metnin başındadır.

 

Veri Sahibi, herhangi bir kişisel verisinin FBM Tıp Merkezi tarafından kullanılamaması ile sonuçlanacak bir talepte bulunması halinde Site’nin işleyişinden tam olarak faydalanamayabileceğini kabul ile bu kapsamda doğacak her türlü sorumluluğun kendisine ait olacağını beyan eder.

 

FBM Lazer Estetik Plastik Cerrahi Kliniği San. Tic. Ltd. Şti.

 

Son Güncelleme: 2020-11-10 14:08:28

Çerez Politikamız Yorumları


Yorum Yap

GPGoLh
KAPAT
DOKTORA SOR