WhatsApp
FBM Estetik
Anasayfa Blog Göz Kapağı Düşüklüğünün Sebepleri
HIZLI RANDEVU
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
BpDngM

Göz Kapağı Düşüklüğünün Sebepleri

Yüzümüzde dikkat çeken birçok yerimiz varken en çok bu dikkati gözler toplar. Dikkat çekmesinin yanı sıra gözde oluşan herhangi bir rahatsızlık bir başka hastalığın habercisi olabilir. Özellikle göz kapaklarındaki düşüklük her ne kadar estetik açıdan bir sorun olarak düşünülse de asıl neden beyin ve sinirleri etkileyen önemli rahatsızlıklardan bir tanesi olabilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Nedir?

Göz kapağı düşüklüğü, gözün kapağının gözün alt kapağına doğru düşmesi şeklidir. Bu düşüklük ise gözün herhangi bir yaralanmaya, yaşlanmaya ve ya doğuştan gibi nedenler ile olabilmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Nedenleri

Göz kapağında meydana gelen ödem, enflamasyon, tümöral durumlar, kontakt lens kullanımı, göz kapağının travmatik nedenlerle ya da yaşa bağlı olarak gevşeme durumu gibi pek çok neden olabilir. Bazı nörolojik durumlar arasında ise göz kapağını kaldırma konusunda görevli olan sinirin diyabet ve hipertansiyona bağlı olarak hasar görmesi ya da kafa içindeki dolaşımı sırasında oluşan basılar, sinir-kas kavşağındaki bazı patolojiler ve göz kaslarını da etkileyen birtakım kas hastalıkları olabilir.

Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı

göz kapağı düşüklüğüÖncelikle göz kapağı düşüklüğünün nedeni tespit edilmelidir. Eğer doğru teşhis yapılmadan cerrahi bir müdahale yapılırsa tedavi edilemez duruma gelebilir.

Göz kapağı düşüklüğü eğer travmaya bağlı olarak gerçekleşmişse 6 ay beklemek gerekecektir.

Göz kapağı düşüklüğü amelyatı ise kapağın yukarı doğru tutan veya kaldırmayı sağlayan kasın çalışmaması sonucu oluşan bir işlemdir. Ameliyat süreci ve derecesi ise göz kapağının çalışma durumuna göre değişiklik göstermektedir. Çocuklarda görülen göz kapağı düşüklüğü ise ameliyatla olumlu sonuçlar ortaya koymuş durumdadır.

Ptosis ve Göz Kapağı Düşüklüğü Arasındaki Bağlantı

Bazı insanların gözleri uykulu ve ya gereğinden fazlaca kısık olduğu izlenir insanlar bunun farkında değildir ancak bu bir rahatsızlıktır. Ptosis denilen dokunun az çalışması ve ya hiç çalışmamasından kaynaklanan bir durumdur. Göz kapağı düşüklüğü bazı durumlarda ilerlemesi sebebiyle görmemizi engellen bir rahatsızlığa kadar neden olmaktadır. Göz kapaklarının yukarı doğru kalkmasını sağlayan dokunun bozulması ile oluşan bir problemdir. Gözlerde meydana gelen sinir hasarı da göz kapağı düşüklüğünü meydana getirmektedir. Bu sinir hasarına ise Horner Sendromu denilmektedir.

Göz Kapağı Düşüklüğünü Arttıran Sebepler

  1. Diyabet,
  2. Ağır kas zaafı,
  3. Sinir kas sistemine ait hastalıklar gözdeki kapağın riskini artıran nedenler arasında yer almaktadır.

Horner Sendromu Nedir?

Horner Sendromu yüzde ve gözlerde meydana gelen bir sinir sistemi rahatsızlığıdır. Beyinde omurilikte meydana gelen durumlarda, inme Horner sendromugibi ve ya karaciğer kanseri durumlarının meydana gelmesi Horner Sendromuna yol açmaktadır.

Şiddetli ve dönemsel oluşan baş ağrıları da bazı kişilerde gözün kapağının düşüklüğüne neden olmaktadır. Şiddetli ve dönem dönem meydana gelen baş ağrılarına ise küme baş ağrıları denilmektedir.

Göz kapağı düşüklüğünün en belirgin özelliği dıştan da görülebileceği gibi üst göz kapağının aşağıya doğru sarkmasıdır. Gözdeki kapağın düşüklüğü her yaşta büyük yâda çocuğun başına gelebilir tek gözde veya iki gözde birden de belirebilmektedir. Konjenital prozis olarak doğan kişilerde vardır.

Konjenital prozis ise doğuştan göz kapağı düşüklüğü problemleri olmasıdır. Konjenital prozis probleminde ise göz kapağı içerisindeki düzensiz bir şekilde kırışıklıkların olmasıdır.

Göz kapağı düşüklüğü için ise bir görme testi yaptırmanız teşhisin çabuk konulmasına yardımcı olmaktadır. Göz kapağı düşüklüğü için gerekli kan testleri yaptırmanız da teşhis koyabilmenize yardımcı olacaktır. Ayrıca kısıklık için her hangi bir yapısal bozukluğu olup olmadığını röntgen yardımı ile teşhis konulabilir.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Sebepleri Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bu makaleye ait S.S.S Bulunamadı.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Sebepleri Yorumları

  • ziyaretçi
    Çiğdem 09.02.2020
    Göz kapağı estetiğine çok ihtiyacım var.
  • doktor
    FBM ESTETİK 10.02.2020
    Merhaba Çiğdem Hanım .Size uygun tedavi şekli için doktor beyin durumunuzu görmesi gerekiyor.Göz bölgenizin net gözükecek şekilde çekilmiş fotoğraflarını +90530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrasında detaylı bilgi alabilirsiniz . İlginiz için teşekkür eder iyi günler dilerim .
  • ziyaretçi
    Burcu abay 26.05.2020
    Merhaba ben 87 doğumlu bir çocuk annesi bir kadınım 1 yıl önce sol göz kapağım düşmeye başladı ama sürekli değil ara ara düşüp normale dönüyordu myastenia gravis teşhisi konuldu sonra timoma denildi bunun ameliyatını oldum timüs bezi alındı ilk 5 ay düşüklük yoktu şimdi ise düştü ve normale donmuyor bunun için kendi doktoruma gidicem yalnız bunun ayrıca bir ameliyatı olabilir mi bunu görsel olarak ortadan kaldırabilecek bir tedavi veya ameliyat varmı bunu merak ettim yardımcı olursanız sevinir
  • doktor
    FBM ESTETİK 13.06.2020
    Merhaba Burcu Hanım.Göz bölgenizin net gözükecek şekilde çekilmiş fotoğrafını 0530 762 7002 numaralı hattımıza gönderirseniz doktor bey durumunuzu değerlendirebilir.Sonrasında tüm sorularınız için size yardımcı olabiliriz. Sağlıklı günler dileriz.

Göz Kapağı Düşüklüğünün Sebepleri için Yorum Yapın

Yorum Yap


BpDngM
KAPAT
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
BpDngM
KAPAT
DOKTORA SOR