WhatsApp
FBM Estetik
Anasayfa Blog Burun Törpüleme Operasyonu
HIZLI RANDEVU
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
cMxpya

Burun Törpüleme Operasyonu ve İyileşme Süreci

Burun törpüleme ya da burun kemeri törpüleme, burnun kemerinin cerrahi bir operasyon ile tıraşlanması anlamında kullanılmaktadır. Bu işlem ile burundaki kemer aşındırılarak küçültülür ya da burun sırtındaki pürüzlü, çıkıntılı alanların düzleştirilmesi amacıyla yapılan işlemdir. Bu işlem ile daha güzel, daha düzgün bir buruna sahip olunabilir. Burun törpüleme işlemi kişinin yüz yapısına uygun tercih edilmelidir.

Burun kemeri törpülenmesi, genellikle her burun estetiği ameliyatında yapılan bir işlemdir. Genel anestezi ile yapılır ve yaklaşık 40 dakika ila 2 saat arasında sürer. Bu işlemde burnun kemiği tek başına törpülenemez. Bazen doktorlar burun içinde daha az işlem yaptıklarını ifade etmek için “burun törpülendi” kelimesini kullanabilir ve ayrıca bu işlemi için özel bir cerrahi işlem yoktur.

Ayrıca ultrasonik cihazlar ve tur motoru gibi cihazların yardımıyla da klasik törpüler kullanılmadan bürün kemeri törpüleme operasyonları yapılabilmektedir. Burun kemeri törpüleme operasyonundan sonra hasta, yine günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Eğer gözlük kullanıyorsa gözlük takmaya devam edebilir. Ancak burun kemerine yapacağı baskıdan dolayı, ideal olarak 6 ay kadar gözlük kullanımından kaçınılmalıdır.

Burun Kemeri Törpüleme Operasyonunun Riskleri

burun-torpulemeBurun kemeri törpüleme işlemi her kişinin kendine özel olarak tercih edilen bir işlem olduğundan dolayı, burun ameliyatı ile birlikte yapılması en uygunudur. Burun kemeri üzerindeki kemik fazla törpülendiği takdirde ortaya ciddi problemler çıkabilir. Çok nadir de olsa operasyon sonrasında enfeksiyon kapma olasılığı vardır. Bu yüzden doktorunuzun verdiği tavsiyelerin dışına çıkmamanız gerekir. Bu tip operasyonlar 18 yaşının altındaki kişilere uygulanmamaktadır; çünkü yüzde kemik yapısının oturması beklenmektedir.

Burun Kemeri Törpüleme Ameliyatı Sonrası İyileşme Süreci

Operasyon sonrası hastanın yüzünde şişlikler ve morluklar her zaman görülebilir. Ameliyat sırasında derinin altında biriken kan yüzünden oluşacak bu morlukları engellemek için burnun içerisine bir tampon yerleştirilir. Bu işlem sonrasında hastada nefes alıp vermede zorlanmalar görülebilir. Ancak iki gün sonra bu tampon çıkarıldığında hasta rahatlayacaktır.

Burnun üstüne tamponlardan sonra buruna bantları yerleştirilecektir. Bu esnada doktorunuzun vereceği tavsiyeler dinlenmeli ve verdiği ilaçları kullanmaya devam etmek gerekmektedir. Bu şekilde iyileşme süreci daha rahat, daha sağlıklı ve daha hızlı geçecektir. Hasta iyileşme süreci boyunca güneşli ve burnun darbe alabileceği ortamlardan kaçınmalı ve istirahat etmelidir.

Burun Törpüleme Operasyonu Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bu makaleye ait S.S.S Bulunamadı.

Burun Törpüleme Operasyonu Yorumları

  • ziyaretçi
    Özlem Amirzehni 13.10.2018
    Merhabalar, Ben burnumundan şikayetçiyim ve alternatifler arıyorum ameliyat törpüleme hangisinin daha doğru seçin olacağını bilmiyorum.Bilgilendirme yapabilir misiniz?
  • doktor
    Prof. Dr. Hayati AKBAŞ 16.10.2018
    Merhaba Özlem Hanım , size uygun tedavi şeklinin belirlenmesi için öncelikle durumunuzun değerlendirilmesi gerekmektedir. Burnunuzun önden ve yandan çekilmiş fotoğraflarını +90 530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrasında detaylı bilgi alabilirsiniz. İlginiz için teşekkür eder iyi günler dileriz.
  • ziyaretçi
    melek baştan 20.10.2018
    merhabalar bende burun törpüleme istiyorum estetik fiyatları çok yüksek sadee törpüleme işleminde giyat düşermi?
  • doktor
    Prof. Dr. Hayati AKBAŞ 20.10.2018
    Merhaba Melek Hanım , burnunuzun önden ve yandan çekilmiş fotoğraflarını +90 530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrasında fiyat bilgisini ve diğer detayları öğrenebilirsiniz. İlginiz için teşekkür eder iyi günler dileriz.
  • ziyaretçi
    Nur emir 12.11.2018
    Merhaba burun deviasyon ve estetik ameliyat birlikte oldum 7 ay once hersey guzeldi başta hala odem iniyor burun ucum küçüldü baya ve üstte hafif bir kemer var sag kenarda daha yuksek sadece buralari törpületmek istiyorum burun.ucumla sorunum yok bana ortalama sure ve fiyat bilgisi mail adresime gonderirseniz sevinirm.
  • doktor
    Prof. Dr. Hayati AKBAŞ 14.11.2018
    Merhaba Nur Hamım , burnunuzun önden ve yandan çekilmiş fotoğrafını +90 530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrasında detaylı bilgi alabilirsiniz. İlginiz için teşekkür eder, iyi günler dileriz.
  • ziyaretçi
    İlknur Özkılıç 15.10.2020
    MERHABALAR HOCAM BURNUMUN ÖNDEN GÖRÜNÜMÜNÜ ÇOK SEVİYORUM VE DEĞİMESİNİ BURUN DELİKLERİMLE OYNANMASINI İSTEMİYORUM BUNA RAĞMEN YAN PROFİLİM BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR BURUN KEMİĞİMDEN DOLAYI NE YAPMAMI ÖNERİRSİNİZ
  • doktor
    FBM ESTETİK 19.10.2020
    Merhaba İlknur Hanım.Doktor beyin durumunuzu görmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir.Burnunuzun önden ve yandan çekilmiş fotoğraflarını +90530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrası tüm sorularınız için size yardımcı olabiliriz. İlginiz için teşekkür eder iyi günler dileriz.
  • ziyaretçi
    Melis kılıç 28.12.2020
    Merhabalar benim burnum kemerli burun yan orofilimden sikayetciyim ve burnumun ucunu hafif kaldirtmak istiyorum fiyat ne kadar acaba
  • doktor
    FBM ESTETİK 08.01.2021
    Merhaba Melis Hanım.Durumunuzun değerlendirilmesi gerekmektedir.Burnunuzun önden ve yandan çekilmiş fotoğraflarını +90530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrası fiyat bilgisini ve diğer detayları öğrenebilirsiniz.
  • ziyaretçi
    Yoncatopcu 17.06.2021
    Merhaba ben burnumu törpületemek istiyorum ama amelyat gibi güzel bir görünüm kazanır mı bide amelyatla törpüleme fiyatı nasıl değişiyor
  • doktor
    FBM ESTETİK 25.06.2021
    Merhaba Yonca Hanım.Doktor Bey'in durumunuzu görmesi ve değerlendirmesi gerekmektedir. Burnunuzun önden ve yandan çekilmiş fotoğraflarını +905307627002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrası detaylı bilgi alabilirsiniz.Sağlıklı günler dileriz.
  • ziyaretçi
    aynur tuba çakmak 07.09.2021
    merhaba,benim burnum düzgün fakat biraz yan tarafları kalın olduğu için açık ameliyat olmadan törpüleme işlemi gerçekleştiriliyor mu
  • doktor
    Prof. Dr. Hayati AKBAŞ 25.10.2021
    Merhaba, burun estetiği operasyon detayları için 0530 762 70 02 numaralı WhatsApp hattımız üzerinden iletişime geçerseniz ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.
  • ziyaretçi
    İrem gezen 06.10.2021
    Burun törpüsü yaptırmak istiyorum fiyati nedir
  • doktor
    Prof. Dr. Hayati AKBAŞ 25.10.2021
    Merhaba, burun törpüsü uygulaması için öncelikle durumunuzun değerlendirilmesi gerekmektedir. Operasyon detayları ve fiyat bilgisi için 0530 762 70 02 numaralı WhatsApp hattımız üzerinden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Burun Törpüleme Operasyonu için Yorum Yapın

Yorum Yap


cMxpya
KAPAT
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
cMxpya
KAPAT
DOKTORA SOR