WhatsApp
FBM Estetik
Anasayfa Blog Saç Aşısı ve Saç Ekimi Arasında Nasıl İlişki Vardır?
HIZLI RANDEVU
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
hbQq80

Saç Aşısı Ve Saç Ekimi Arasında Nasıl İlişki Vardır?

Üst saçınızın incelmesi veya kellik oluşması sizi rahatsız edebilir, saç ekimi ve saç aşısı görünüşünüz hakkında kendinizi daha güvende hissetmenin bir yolu olabilir; ancak önce ameliyat sırasında ve sonrasında neler beklemeniz gerektiği konusunda doktorunuzla konuşun.

Genellikle her doktor ofisinde kendisine ait bir prosedür bulunur. İlk önce cerrah kafa derinizi temizler ve kafanızın arkasını uyuşturacak ilaçları enjekte eder. Doktorunuz nakil için iki yöntemden birini seçecektir; folliküler ünite şerit cerrahisi (FUSS) veya foliküler ünite ekstraksiyonu (FUE).

İşlemler Nasıl Uygulanıyor?

saç aşısı ve ekimi arasındaki fark

FUSS ile cerrah kafanın arkasından 6-10 inçlik bir deriyi çıkarır. Onu kenara koyar ve saçlı deriyi diker. Bu alan hemen çevresindeki saçlarla gizlidir.

Daha sonra, cerrah ekibi çıkarılan kafa derisi şeridini 500 ila 2.000 küçük greft halinde, her biri tek tek ya da sadece birkaç kıla bölüştürür. Aldığınız greftin tipi ve sayısı, saç türüne, kalitesine, rengine ve nakilden aldığınız bölgenin boyutuna bağlıdır.

FUE prosedürü uygulanıyorsa, cerrah ekibi kafa derinizin arkasını traş edecektir. Daha sonra doktor saç köklerini birer birer oradan çıkaracaktır. Alan, mevcut saçlarınızın kaplayacağı küçük noktalarla iyileşir. Bu noktadan sonra, her iki prosedür de aynıdır. Greftleri hazırladıktan sonra cerrah temizleyip saçlarının gideceği alanı uyuşturur, bir neşter veya iğne ile delik veya yarık oluşturur ve her grefti deliklerden birine hassas bir şekilde yerleştirir. Muhtemelen diğer ekip üyelerinden greftleri dikmek için yardım alacaktır.

Almakta olduğunuz nakildeki büyüklüğe bağlı olarak işlem yaklaşık 4-8 saat sürecektir. Saçınızı kaybetmeye devam ederseniz veya kalın saç istemeye karar verirseniz, daha sonra başka bir işleme gerek duyabilirsiniz.

Saç aşısının 5 önemli etkisi

  1. Çok ince saç telli hastaların operasyon için donör sahasında hazırlanması,
  2. Saç dökülmesi mevcutsa, saçların aşı ile iyileştirildikten sonra nakil edilebilir hale getirilmesi,
  3. Donör alandaki operasyonel yara veya yaralanmayı iz bırakmadan ve en kısa sürede iyileştirmek için,
  4. Saç follikülünün, böylece saç nakli alanındaki saç tellerinin yeniden oluşmasını sağlamak için,
  5. Saç ekiminin başarısını ve kalitesini arttırmak saç nakil işleminde aşılama kullanılabilir.

Alopesi olmayan hastaların muayenesi sırasında verici alana saç telleri ya da bazen kıl teli saç dökülmesi çok gözlemlenebilir. Bu ameliyat öncesi aşı, bu ince şeritleri kalınlaştırarak saçları nakil edilebilir hale getirebilir.

Saç aşısı ile saç ekimi, kellik alanlarını örtecek yeterli miktarda greftin olmadığı vakaların başarısını da sağlayabilir ve transplantasyon prosedürü sırasında onları ensaç aşısı ve ekimi arasındaki fark aza indirgeyerek, verici alan üzerindeki izlerin hızlı bir şekilde geri kazanılmasına yardımcı olur.

Aşı kompozisyonunda bulunan hücre dışı matris, toplanan kıl folliküllerinin kellik alanına aktarılıncaya kadar aktive edilerek kök hücrelerin hayatta kalma oranını arttırır. Böylece daha hayati saç kökleri nakledilecektir. Bu canlılık, nakledilen saçların hayatta kalma olasılığını artıracaktır.

Genellikle donör alanından toplanan folliküllerin yerine yeni saçlar gelişmez. Bununla birlikte donör alanındaki folikül ve saç oluşumu, saç aşılaması ile önemli ölçüde arttırılmıştır. Aynı zamanda mevcut saç köklerini güçlendirerek ve kayıp ve inceltme riskini azaltarak davranır. Nakledilen ve mevcut kılların hacmini arttırarak hastanın kıllı görünümünü artırmaya yardımcı olur. Nakledilen saçların büyümesine ve uzamasına daha hızlı yardımcı olur. Çoğu vakada gözlemlenen, aşının diğer bir etkisi, pigmentasyonu güçlendirerek koyu renk saç büyümesinin teşvik edilmesini sağlamasıdır.

Daha önceki saç nakli işlemlerinden memnun olmayan hastaların aşılanmasından elde edilen daha iyi sonuçlara ek olarak, bir başka transplantasyon prosedürü için hastaların hazırlanmasında kullanılabilir.

Saç Aşısı ve Saç Ekimi Arasında Nasıl İlişki Vardır? Hakkında Sık Sorulan Sorular

Bu makaleye ait S.S.S Bulunamadı.

Saç Aşısı ve Saç Ekimi Arasında Nasıl İlişki Vardır? Yorumları

  • ziyaretçi
    Uğur Kaan 07.06.2019
    saç sşısıyla saç beslenir mö?
  • doktor
    FBM ESTETİK 07.06.2019
    Merhaba Uğur Bey, Öncelikle durumunuz için uygun tedavi şeklinin belirlenmesi gerekmektedir.Başınızın farklı açılardan ve ensenizin net gözükecek şekilde çekilmiş fotoğrafını +90530 762 7002 numaralı whatsapp hattımıza gönderirseniz değerlendirme sonrası detaylı bilgi alabilirsiniz. Sağlıklı günler dileriz.

Saç Aşısı ve Saç Ekimi Arasında Nasıl İlişki Vardır? için Yorum Yapın

Yorum Yap


hbQq80
KAPAT
6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Müşteri Aydınlatma Metnini okudum, anladım. Kişisel verilerin işlenmesine, paylaşılmasına, gerektiğinde başvuru, düzeltme ve silme hakkım olduğunu anladığımı beyan eder, aydınlatılmış açık rızam ile onay veririm.
hbQq80
KAPAT
DOKTORA SOR